vineri, 5 februarie 2016

UN NOU PROGRAM CULTURAL-EDUCAŢIONAL ŞI SOCIAL-FILANTROPIC COMPLEX LA BISERICA SF. PANTELIMON

Duminică, 7 februarie 2016, după Sfânta Liturghie, a debutat programul cultural-educaţional şi social-filantropic intitulat "Cârmuitori bisericeşti şi propovăduitori ai Evangheliei: de la Sf. Ierarh Martir Antim Ivireanu la părintele Gheorghe Popescu-Colibaşi de la biserica Sf. Pantelimon-Foişorul de Foc", organizat de Departamentul pentru copii şi tineret ATENEUL SFÂNTULUI PANTELIMON. 

Programul constă într-un atelier de pictură pe lemn dedicat Sf. Ierarh Martir Antim Ivireanu coordonat de doamna profesoara Camelia Comsia, înre-un atelier de martisoare coordonat de doamna profesoara Georgeta Muller,  într-o expoziţie de documente CNSAS despre părintele Gheorghe Popescu-Colibaşi şi prezentarea făcută mitropolitului Veniamin Constachi de către un urmaş al  acestuia, in persoana domnului GHEORGHE MATEI KOSTACHI, enoriaş al bisericii Sf. Pantelimon-Foişorul de Foc din Bucureşti începând cu anul 1979. Cu acest prilej, domnnul Kostachi a prezentat cartile doamnei Elena Monu intitulate "Familia Kostachi. Studii, memorii, documente" si "Familia Costache. Istorie si Genealogie". Este de presupus o influenta a mitropolitului Antim Ivireanul asupra mitropolitului Veniamin Costachi cu atat mai mult cu cat acesta din urma, dupa mama sa, Maria, se tragea din vechea familie a Cantacuzinilor cu care mitropolitul Tarii Romanesti avea relatii excelente, de altfel una din cauzele mortii sale martirice.

Programul "Cârmuitori bisericeşti şi propovăduitori ai Evangheliei: de la Sf. Ierarh Martir Antim Ivireanu la părintele Gheorghe Popescu-Colibaşi de la biserica Sf. Pantelimon-Foişorul de Foc" reprezintă o nouă etapă din proiectul parohial DIN MILA SFANTULUI PANTELIMON cu care Departamentul pentru copii si tineret ATENEUL SFANTULUI PANTELIMON doreste sa se prezinte la concursul national bisericesc "Biserica si Scoala din sufletul meu".

ARHIVA FOTO:


























Niciun comentariu: