marți, 28 aprilie 2015

Cum s-a văzut la televizor pelerinajul parohial ”Pe urmele tămăduitorilor Ciumei Roșii"

În virtutea atentiei pe care emisiunea UNIVESRUL CREDINŢEI a TELEVIZIUNII ROMÂNE a acordat-o întotdeauna programului pentru copii intitulat "Ateneu parohial" de la biserica Sf. Pantelimon-Foisorul de Foc din Bucureşti, o echipa formata din redactorul Paula Tabarca şi operatorul Florin Miricioiu ne-a însoţit în pelerinajul parohial ”Pe urmele tămăduitorilor Ciumei Roșii. Cazul părintelui Petru Gh. Savin de la biserica Sfântul Pantelimon - Foișorul de Foc din București”. 

Acest pelerinaj a fost organizat sâmbătă, 18 aprilie 2014, la Fortul 13 Jilava - Memorialul rezistenţei anticomuniste (locul în care a fost întemniţat părintele Petru Gh. Savin, iniţiatorul si organiatorul Departamentului pentru tineret ATENEUL SFANTULUI PANTELIMON al parohiei Sfântul Pantelimon-Foişorul de Foc din Bucureşti) - Biserica Drăgănescu (pictată de Pr. Arsenie Boca) – Mănăstirea Comana – Mănăstirea „Sfântul Gheorghe” din Giurgiu (reşedinţa episcopală de vară) – Catedrala Episcopală din Giurgiu – Mănăstirea „Sfântul Nicolae” (fosta geamie). 
În centrul pelerinajului a stat lansarea broşurii cu sceneta de teatru "Şcoala călugăriei" despre viața Cuviosului Dimitrie cel Nou din Basarabi, Ocrotitorul Bucureștilor, inspirată de copilăria vrednicului patriarh Teoctist, dedicată Anului omagial parohial 2015 al Aşezământului cultural-duhovnicesc “Ateneul Sfântului Pantelimon” şi Anul comemorativ 2015 al Părintelui Petru Gh. Savin si publicata cu sprijinul Asociatiei "Lumina Sfantului Andrei". 

Niciun comentariu: