miercuri, 27 octombrie 2010

Sfânta Parascheva, personaj de teatru, Cotidianul Lumina (Ioan Buşagă), 16 octombrie 2010

La Biserica "Sfântul Pantelimon" de la Foişorul de Foc din Bucureşti s-a prăznuit joi, 14 octombrie, cel de-al doilea hram închinat Sfintei Cuvioase Parascheva. 

Trupa de teatru pentru copii Ateneu a interpretat piesa de teatru religios "Cuvioasa Parascheva - Multmilostiva lui Dumnezeu, nemilostivită de oameni".

Evenimentele la biserica de la Foişorul de Foc au început miercuri, 13 octombrie, cu săvârşirea Vecerniei, a Acatistului Cuvioasei Parascheva şi a Litiei. Credincioşii s-au închinat la moaştele Sfântului Pantelimon, dar şi la racla cu veşmântul Cuvioasei Parascheva.

După slujba Litiei, a avut loc premiera scenetei "Cuvioasa Parascheva - Multmilostiva lui Dumnezeu, nemilostivită de oameni", realizată de părintele Bogdan-Aurel Teleanu şi interpretată de către copiii care participă la orele de cateheză "Hristos împărtăşit copiilor!". "Prin piesa de teatru religios am dorit să punem în poveste viaţa Cuvioasei Parascheva, o picătură din ceea ce constă sfinţenia ei. Sceneta "Cuvioasa Parascheva - Multmilostiva lui Dumnezeu, nemilostivită de oameni" este o metaforă, care încearcă să repună la loc de cinste milostenia în societatea noastră, milostenie care vedem că din ce în ce mai mult este înlocuită de cinismul modern. Titlul este un joc de cuvinte, pe cât de adevărat, pe atât de profund, întrucât Maica noastră Parascheva ne-a învăţat să fim milostivi, deşi mulţi dintre cei cărora le-a făcut bine s-au arătat nemilostivi. Exemplul pe care îl dă Cuvioasa Parascheva este de extremă actualitate pentru creştinii de astăzi. Ea a făcut din virtutea milosteniei un principiu de viaţă vital pentru ea", ne-a declarat părintele Bogdan-Aurel Teleanu.


A fost lansat DVD-ul cu sceneta religioasă
După terminarea reprezentaţiei religioase a avut loc lansarea unui DVD, care conţine ecranizarea scenetei "Cuvioasa Parascheva - Multmilostiva lui Dumnezeu, nemilostivită de oameni". DVD-ul a fost realizat de către mijloacele media ale Patriarhiei Române, Trinitas Tv şi Radio Trinitas, reprezentat prin Mircea Toma

Niciun comentariu: