duminică, 9 februarie 2014

9 februarie 2014: ASMB 2


Cuvinte cheie 2 februarie 2014: Atelierul "Sf Brancoveni" 2, profesoara Anamirela Anghel, pr. prof. Mihai Aurel, actorul Paul Avram

Duminica, 9 februarie 2014, la parohia Sf. Pantelimon - Foisorul de Foc din Bucuresti, in cadrul Scolii de duminica, sub coordonarea doamnei profesor ANAMIRELA ANGHEL a avut loc cel de-al doilea atelier de pictura pe sticla intitulat sub numele de "Ateneul Sfintilor Martiri Brancoveni 2"  (ASMB 2) din cadrul programului "Hristos impartasit copiilor". 

In cadrul celui de-al doilea atelier Ateneul Sf. Martiri Brancoveni a fost invitat parintele profesor dr. Mihai Aurel,parohul bisericii SFÂNTA TREIME – DELEA VECHE  care i-a sfatuit pe copii sa se lase luminati in cadrul acestui proiect in egala masura atat de lumina harului Duhului Sfant, cat si de lumina invataturii doamnei profesoare Anamirela Anghel. Cu acest prilej, parintele profesor dr. Mihai Aurel a lanasat invitatia ca lucrarile realizate de copiii la parohia Sf. Pantelimon - Foisorul de Foc sa fie expuse in Duminica Mironositelor (4 mai 2014) si in parohia pe care o reprezinta. 

O prezenta remarcabila a fost actorul Paul Avram, sub coordonarea caruia membrii trupei de teatru Ateneul Sf. Pantelimon au inceput pregatirile pentru o noua piesa de teatru dedicata Anului comemorativ al Sfintilor Brancoveni. Binecunscutul actor din filmul Toate panzele sus i-a indrumat pe copii, sfatuindu-i ca tot ceea ce interpretaza sa vina din interior, dupa o binecunoastere a personajului pe care il interpreteaza.  Prezenta actorului Paul Avram a fost cu atat mai oportuna cu cat a marturisit copiilor ca are o mare apreciere fata de arta icoanei fiind, la randul sau, un smerit iconar.

Precizăm că acest proiect beneficiază de sprijinul financiar al firmei FAIR FINANCIAL CONSULTING S.R.L., reprezentată de dl. director general Daniel Niţulescu, şi a doamnei Virginia Sorescu, o mai veche cunoştinţă a copiilor care în anul 2012 au interpretat o piesă de teatru compusă de tatăl domniei sale,  col. magistrat Ioan N. Diniu.



















Permanenţa Consiliului eparhial a hotărât, marţi, 14 ianuarie 2014, reorganizarea protopopiatelor din Capitală, urmând structurii administrativ-teritoriale a Municipiului Bucureşti, urmând ca în loc de trei protopopiate să funcţioneze şase. Pentru fiecare structură nou creată a fost nominalizat, pentru o perioadă de probă de şase luni, câte un protopop. Protoieria Sectorului 2, de preotul Ioan Popescu, parohul Bisericii Icoanei. Prima întâlnire a părintelui protopop cu preoţii protoieriei Sectorului 2 a avut loc la biserica Sf. Pantelimon - Foişorul de Foc din Bucureşti în data de 6 februarie 2014, prilej cu care a putut fi vizionată expoziţia de fotografie Cu noi este Dumnezeu, dedicata arhiereului care a fost supranumit de presa vremii "Patriarhul unitatii", vrednicul de pomenire Parinte Patriarh Teoctist, care in data de 7 februarie 2014 ar fi implinit 99 de ani si de la moartea caruia au trecut deja 7 ani.




Niciun comentariu: