duminică, 10 mai 2015

10 mai 2015: Școală de duminică organizată de Departamentul Ateneul Sfântului Pantelimon în condiții speciale

Duminică, 10 mai 2015, după Sfânta Liturghie, Departamentul pentru copii și tineret Ateneul Sfântului Pantelimon a desfășurat programul Școala de duminică în incinta Centrului de îngrijiri paliative Sfântul Nectarie din Capitală construit de Arhiepiscopia Bucureștilor pe terenul  Parohiei Sfântul Pantelimon din București.
 
Programul Școlii de duminică a inclus, pe lângă atelierul de pictură care poartă numele ctitorului bisericii de zid a parohiei menționate, Părintele Ivan, proiecția reportajului Pelerinajul copiilor realizat pentru emisiunea Universul credinței difuzată de postul public de televiziune TVR.
 
Reportajul a fost realizat de echipa de filmare a TVR formată din redactorul Paula Tabarca şi operatorul Florin Miricioiu care au însoţit Departamentul pentru copii și tineret Ateneul Sfântului Pantelimon în pelerinajului parohial ”Pe urmele tămăduitorilor Ciumei Roșii. Cazul părintelui Petru Gh. Savin de la biserica Sfântul Pantelimon - Foișorul de Foc din București”, organizat sâmbătă, 18 aprilie 2014, la Fortul 13 Jilava - Memorialul rezistenţei anticomuniste (locul în care a fost întemniţat părintele Petru Gh. Savin, iniţiatorul si organiatorul Departamentului pentru tineret ATENEUL SFANTULUI PANTELIMON al parohiei Sfântul Pantelimon-Foişorul de Foc din Bucureşti) - Biserica Drăgănescu (pictată de Pr. Arsenie Boca) – Mănăstirea Comana – Mănăstirea „Sfântul Gheorghe” din Giurgiu (reşedinţa episcopală de vară) – Catedrala Episcopală din Giurgiu – Mănăstirea „Sfântul Nicolae” (fosta geamie).
 
Deși s-a desfășurat în condiții speciale - determinate mai ales de faptul că interiorul bisericii Sfântul Pantelimon se desfășoară ample lucrări de pregătire a pereților pentru executarea  picturii -, fapt care au pus dificultate organizatorii datorită condițiilor meteo defavorabile, totuși frumusețea acestui moment al Școlii de duminică a constat în fotografiile de grup cu icoanele reprezentând chipul Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, ocrotitorul bisericii, dedicate "Anului omagial 2015 al misiunii parohiei şi mănăstirii azi.   



















Niciun comentariu: