sâmbătă, 3 octombrie 2015

3 octombrie 2015: Ziua porților deschise pentru Departamentul pentru copii și tineret Ateneul Sfântului Pantelimon

Sâmbătă, 3 octombrie 2015, Casa parohială Gh. Popescu Colibași a găzduit șezătoarea Ziua porților deschise pentru Departamentul pentru copii și tineret Ateneul Sfântului Pantelimon de la biserica Sf. Pantelimon-Foișorul de Foc din București. Evenimentul face parte din seria manifestărilor al căror nucleu central îl reprezintă atelierul de pictură icoane pe lemn Prietenii Ateneului Sfântului Pantelimon susținut de profesoara Nicoleta Șerban. Acesta este cel de-al doilea atelier consecutiv de pictură a icoanelor pe lemn al căror scop îl reprezintă familiarizarea celor mai mici dintre membrii Departamentului Ateneul Sfântului Pantelimon cu chipul și viața Sântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon și Cuvioasa Maica noastră Parascheva, cele două hramuri ale bisericii Sfântul Pantelimon de la Foișorul de Foc.
 
Manifestarea Ziua porților deschise pentru Departamentul pentru copii și tineret Ateneul Sfântului Pantelimon a debutat cu lectura poveștii Mândrul florilor, culeasă de inițiatorul acestui Departament, părintele Petru Gh. Savin , în care apare ca personaj literar Cuvioasa Maica noastră Parascheva sub numele de Sfânta Vineri. Pe lângă pictarea icoanelor pe lemn și ascultarea unei povești, membrii Ateneului Sfântului Pantelimon s-au bucurat de un mini-concert la pian și vioară și un scurt spectacol de teatru cu umbre oferit de unul dintre cei mai mici colegi ai lor, Theodor-Ioan Teleanu, în calitate de amfitrion al acestei întâlniri. În replică, micii spectatori s-au urcat pe scenă rând pe rând pentru a spune povești care mai de care mai interesante, răsplătind astfel colegul lor care a organizat acest mic dar îndrăzneț moment artistic.
 
Ziua porților deschise pentru Departamentul pentru copii și tineret Ateneul Sfântului Pantelimon s-a încheiat cu  o joacă (tenis, fotbal, mers pe bicicletă, baschet, desen pe asfalt etc.) care s-a  încins în toată regula în curtea casei parohiale Gh. Popescu-Colibași unde s-a pictat, s-a povestit, s-a cântat, s-a jucat pe cinste sub mângâierea probabilă a ultimelor tresăriri de căldură pe care toamna aceasta ni le-a mai putut oferi cu atâta generozitate.      





















Niciun comentariu: