joi, 26 noiembrie 2015

Ediţia a II-a a spectacolului "Bun creştin şi bun român", organizată de biserica Sf. Pantelimon-Foişorul de Foc din Bucureşti în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Maica Domnului din parohie

Luni, 30 noiembrie 2015, orele 12.00, la biserica Sfântul Pantelimon-Foişorul de Foc din Bucureşti, Departamentul pentru copii şi tineret "Ateneul Sfântului Pantelimon" în parteneriat cu Şcoala Gimnazială "Maica Domnului" organizează cea de a II-a ediţie a spectacolului social-filantropic şi misionar "Bun creştin şi bun român", dedicat sărbătorii Sfântului Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României.

Programul spectacolului cuprinde lansarea cărţii care conţine piesa de teatru LUMINA SFÂNTULUI ANDREI,  interpretarea piesei de teatru LUMINA SFÂNTULUI ANDREI de către elevii clasei a III-a A din cadrul Şcolii Gimnaziale "Maica Domnului" sub coordonarea doamnei învăţător Ignat Daniela şi sfinţirea expoziţiei de icoane pe lemn clasa "Părintele Ioan (Ivan) de la Silvestru", precum şi premierea voluntarilor "Ateneului Sfântului Pantelimon".

Titlul spectacolului face trimitere la faptul că 2015 a constituit "Anul omagial parohial al Aşezământului cultural-duhovnicesc Ateneul Sfântului Pantelimon” şi "Anul comemorativ al Părintelui Petru Gh. Savin", pe parcursul căruia s-a demonstrat faptul că biserica Sfântul Pantelimon-Foişorul de Foc din Bucureşti a fost - cel puţin în prima parte a secolului trecut - o veritabilă şcoală a rugăciunii la care s-au format buni creştini şi buni români.
Spectacolul reprezintă un tribut adus parteneriatului intitulat "Biserica, prietena Şcolii mele", încheiat în anul 2015 între parohia Sfântul Pantelimon-Foişorul de Foc şi Şcoala Gimnazială "Maica Domnului" din Bucureşti.


Totodată, cu prilejul spectacolului  "Bun creştin şi bun român" va fi inițiată campania de strângere de fonduri  pentru cadourile de sărbători ale copiilor din parohie, în special pentru persoanele vulnerabile şi expuse riscului de excludere şi marginalizare socială, intitulată "De la Sfântul Andrei pentru Moș Nicolae".


ARHIVA FOTO









































































































































































Niciun comentariu: