joi, 20 februarie 2014

23 februarie 2014: ASMB 4 - Anunţ de participare la Concursul naţional de proiecte "Sfânta Euharistie - lumina vieţii creştine"

În conformitate cu programul cadrul al Centrului cultural Ateneu parohial pe anul 2014, care prevede organizarea de programe în scopul valorificării moştenirii spirituale, culturale şi istorice a parohiei Sf. Pantelimon - Foişorul de Foc din Bucureşti, membrii Centrului au decis participarea la Concursul naţional de proiecte adresat copiilor din grupele de cateheză ale parohiilor din ţară implicate în programul catehetic „Hristos împărtăşit copiilor“şi organizat de Sectorul teologic-educaţional al Patriarhiei Române sub titlul „Sfânta Euharistie - lumina vieţii creştine“.

Titlul proiectului de educaţie misionar-filantropică cu care membrii Centrului cultural Ateneu parohial ai bisericii Sf. Pantelimon - Foişorul de Foc din Bucureşti intentioanaza sa participe la acest concurs naţional este Ateneu brâncovenesc.  

Proiectul Ateneu brâncovenesc, care se desfăşoară în cadrul Şcolii de duminică de la biserica Sf. Pantelimon-Foişorul de Foc din Bucureşti, este realizat de membrii activi la momentul actual ai Centrului cultural Ateneu parohial (cca. 28 de copii şi tineri) sub directa coordonare a părintelui Bogdan-Aurel Teleanu şi a doamnei profesoare Anamirela Anghel în favoarea persoanelor vârstnice şi singure din parohie (cca. 30 de persoane care locuiesc în blocul de garsoniere Oborul Nou nr. 13, P10), a persoanelor bolnave internate în Aşezământul Sfântul Nectarie din incinta bisericii Sfântul Pantelimon – Foişorul de Foc (cca. 30 de persoane), a celor 25 de copiii din două apartamente sociale şi a celor peste 300 de tineri cu handicap neuropsihic aflaţi în cele două internate, toate aflate în grija pastoral-duhovnicească a parohiei noastre. 

Obiectivul concret şi măsurabil al proiectului îl reprezintă organizarea Mesei Sfinţilor Martiri Brâncoveni (in valoare de 1.800 leipentru circa 400 de persoane aflate în nevoie în ziua de sâmbătă, 22 martie 2014, de către cei 28 de membrii ai Centrului Cultural Ateneu parohial . În acest scop, membrii Centrului Cultural Ateneu parohial vor iniţia campania de strângere de bani pentru fondul  "Stop însingurării".

Campania de susţinere a fondului "Stop însingurării" constă în invitarea unor sponsori generoşi la atelierul de pictură pe sticlă sub genericul Uşi deschise la Şcoala de duminică, organizarea unei expoziţii de pictură pe sticlă intitulată "Atelierul Sfinţilor Martiri Brâncoveni" care să stimuleze oferirea unei contribuţii din partea comunităţii parohiale care participa la Sfânta Liturghie şi realizarea unor Cd-uri audio cu piesa de teatru "Sfântul Voievod Brâncoveanu" care să fie valorificată în acelaşi scop.

Un prim semn incurajator ca obiectivele acestui proiect pot fi atinse l-a reprezentat vizitarea Scolii de duminica de la biserica Sf. Pantelimon - Foisorul de Foc din Bucuresti de catre membrii Asociatiei umanitare «Lumina Sfantului Andrei», respectiv de catre domnii Dan Bulik, Radu Teodorescu, Constantin Ghinita si Radu Dragus. Acestia le-au adus in dar copiilor 4 pensule, 10 capsule de vopsea si un tub pentru trasarea conturului icoanelor pe sticla. Insa, mult mai important a fost faptul ca le-au prezentat copiilor un sustinator al proietului cu care doresc sa participe la Concursul naţional de proiecte Sfânta Euharistie - lumina vieţii creştinein persoana domnului CHRISTIAN DELVAUX, inginer pensionar cu pregatire in arta plastica din Geneva (Elvetia).Impresia musafirilor la Scoala de duminica de la biserica Sf. Pantelimon - Foisorul de Foc din Bucuresti a fost aceea de satisfactie ca au putut sa-i arate prietenului din Geneva "o parte din adevarata Romanie".

O prezenta inedită a fost actorul COSTEL BOJOC, unul dintre pionierii stand-up-ului românesc, sub coordonarea căruia membrii trupei de teatru "Ateneul Sf. Pantelimon" au continuat pregătirile pentru noua piesa de teatru dedicata Anului comemorativ al Sfintilor Brancoveni. Binecunscutul interpret de stand-up comedy i-a îndrumat pe copii, sfatuindu-i ca să-şi interpreteze cu naturaleţe rolurile, dar după o binecunoastere a personajului pe care il interpretează, după cum îi sfătuise şi actorului Paul Avram. Prezenta domnului Costel Bojc a fost cu atat mai oportuna cu cat este mai apropiat de vârsta copiilor şi ne-a promis că o să mai vină şi duminica următoare ca să-i cunoască pe toţi interpreţii scenetei de teatru dedicată vieţii Sf. Constantin Brâncoveanu.


Precizăm că acest proiect beneficiază de sprijinul financiar al firmei FAIR FINANCIAL CONSULTING S.R.L., reprezentată de dl. director general Daniel Niţulescu, şi a doamnei Virginia Sorescu, o mai veche cunoştinţă a copiilor care în anul 2012 au interpretat o piesă de teatru compusă de tatăl domniei sale, col. magistrat Ioan N. Diniu.








































Niciun comentariu: