miercuri, 23 octombrie 2013

INVITAŢIE! Colecţie de icoane din expoziţia APA CEA VIE, FOC RĂCORITOR

INVITAŢIE LA EXPOZIŢIE. Au mai rămas doar două săptămâni în care expoziţia de icoane pe sticlă şi desen religios APA CEA VIE, FOC RĂCORITOR poate fi vizitată la biserica Sf. Pantelimon - Foişorul de Foc. Reamintim că expoziţia este organizată în contextul în care anul 2013 este anul omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, precum şi anul comemorativ „Dumitru Stăniloae” în Patriarhia Română, fiind închinată sărbătorii Cuvioasei Maicii Parascheva şi dedicată refacerii bisericii după incendiul din 9 ianuarie 2012.

Totodată, expoziţia a prefaţat seria de evenimente cultural-religioase din luna octombrie 2013 (Luna cercului cultural-religios ASPPIR), dedicate celebrării celei de a cincea aniversări a Cercului ASPPIR (Ateneul Sfinţilor Mc. Pantelimon şi Cuv. Parascheva - Inspiraţie şi religie), acţiune creştină a tinerilor participanţi la orele de cateheză Hristos împărtăşit copiilor de la parohia Sf. Pantelimon - Foişorul de Foc din Bucureşti. 

Micii iconari au fost răsplătiţi cu pensule, vopsele şi  creioane colorate din partea profesoarei lor, artista VIORICA COLPACCI, precum şi cu câte două cărţi dedicate atât lor, cât şi părinţilor lor, intitulate FÂNTÂNA ORTODOXIEI şi, respectiv OPINIE ŞI MISIUNE. SCHIŢĂ DE IMAGOLOGIE CREŞTIN-ORTODOXĂ, alcătuite de pr. dr. TELEANU BOGDA-AUREL, coordonatorul acestui proiect parohial de catehizare prin intermediul artei iconografice.

Expoziţia de icoane pe sticlă de la biserica Sf. Pantelimon - Foişorul de Foc se va încheia cu un pelerinaj la mănăstirea Caraiman din Buşteni în data de 16 noiembrie 2013, realizat în colaborare cu Agenţia de pelerinaj a Patriarhiei Române BASILICA TRAVEL şi firma de construcţii care s-a implicat în refacerea bisericii noastre, condusă de domnul Ştefan Cliseru. 












































Niciun comentariu: