vineri, 12 ianuarie 2018

Prima ediţie din 2018 a publicaţiei ATENEUL SFÂNTULUI PANTELIMON

Duminică, 14 ianuarie 2018, după Sfânta Liturghie va avea loc lansarea celui de-al 40-lea număr al publicaţiei ATENEUL SFÂNTULUI PANTELIMON, periodicul Departamentului pentru copii şi tineret de la parohia Sf. Pantelimon.
 
Lansarea noului număr din publicaţia parohială coincide cu momentul de debut al primului Ateneu misionar semestrial din  „Anul omagial al unității de credință și de neam“ și „Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918“ în Patriarhia Română. 
Cu acest prilej va avea loc vizionarea piesei de teatru DUMNEZEU S-A MILOSTIVIT, o producţie a Departamentului pentru copii şi tineret de la parohia noastră din anul 2011, prin intermediul căreia va fi anunţată tema atelierului de icoane pe lemn din cadrul acestui ateneu semestrial. 
În acest prim număr din anul 2018 al "Ateneului Sfântului Pantelimon" sunt dezvăluite intenţiile Departamentului de copii şi tineret de la parohie în privinţa „Anului omagial al unității de credință și de neam“ și „Anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918“ în Patriarhia Română.  

"77 de ani este un moment ideal de profundă introspecţie şi de regăsire a energiei şi încrederii de la începuturile zămislirii Ateneului Sfântului Pantelimon! Dar, mai ales, este un moment onest de „Reînnoire a principiilor fondatoare“ pe care îşi bazează menirea şi existenţa acest Departament de copii şi tineret de la parohia Sfântul Pantelimon-Foişorul de Foc din Bucureşti! Doar aşa, membrii de astăzi ai Ateneului Sfântului Pantelimon (care împlineşte totodată şi 10 ani de la reînfiinţare sa în 2008 -  n.n.) pot face promisiunea solemnă că va putea sărbători primele 77 de clipe din lungul şir de ani care vor putea constitui secole de existenţă, împlinire şi devenire", se afirmă în nr. 40 al periodicului "Ateneul Sfântului Pantelimon".

Niciun comentariu: