miercuri, 21 septembrie 2016

Festival de teatru religios parohial în Bucureşti. Organizatorii sunt Parohia „Sf. Pantelimon” şi Şcoala Gimnazială „Maica Domnului”

În perioada 19-23 septembrie 2016 se desfăşoară festivalul de teatru religios parohial Sf. Ierarh Antim Ivireanul şi Sf. Ap. Andrei, prietenii Ateneului Sf. Pantelimon, organizat cu ocazia începerii noului an şcolar de Parohia Sfântul Pantelimon şi Şcoala Gimnazială Maica Domnului din Bucureşti, după cum ne-a precizat Pr. Bogdan Teleanu.

Festivalul constă în proiecţia la orele de religie a principalelor piese de teatru al căror scenariu a fost scris de Pr. Teleanu Bogdan şi puse în scenă de Departamentul pentru copii şi tineret Ateneul Sfântului Pantelimon din care fac parte şi elevi ai Şcolii Gimnaziale Maica Domnului.

Prin organizarea acestui festival, membrii Departamentului pentru copii şi tineret doresc să se alăture campaniei Patriarhiei Române de înlăturare a minelor antipersonal din zona Valea Mănăstirilor (Iordan) şi să contribuie la refacerea schitului românesc Sfântul Ioan Botezătorul de la Iordan, unde a slujit şi sfântul cuvios de origine română Ioan Iacob de la Neamţ (cinstit de Biserica Ortodoxă în data de 5 august).

Astfel, în data de 20 septembrie 2016, în cadrul orei de religie, a fost invitat actorul Costel Bojoc care, în calitate de ambasador al păcii, a asistat la proiecţia piesei de teatru Lumina Sfântului Andrei, transpusă în viziune cinematografică de doamna Cristina Ionescu în interpretarea elevilor clasei a IV-a A din cadrul Şcolii Gimnaziale Maica Domnului, sub coordonarea doamnei învăţător Ignat Daniela.

Actorul Costel Bojoc i-a ajutat pe copii să-şi valorifice activitatea de voluntariat desfăşurată în cadrul Departamentul pentru copii şi tineret în sprijinul proiectului de deminare a zonei în care se află schitul românesc Sfântul Ioan Botezătorul de la Iordan.

Programul Sf. Ierarh Antim Ivireanul, prietenul Şcolii mele a constat într-o expoziţie de icoane pe lemn cu chipul Sfântului Ierarh Antim Ivireanul, pictate de copii sub atenta îndrumare a artistului plastic Camelia Comşia, şi proiecţia unei piese de teatru despre viaţa acestui Sfânt Ierarh Martir al Bisericii noastre, transpusă cinematografic de doamna Cristina Ionescu.


Niciun comentariu: